Menu Sluiten

Vergunningen

Voor het uitvoeren van transporten die groter of zwaarder zijn dan de wet toestaat is een vergunning nodig. B-Exceptional is gespecialiseerd in het aanvragen van deze vergunningen in tal van landen.

Ieder Europees land hanteert op het gebied van vergunningen eigen regels en procedures.
B-Exceptional is gespecialiseerd op het gebied van regelgeving in de verschillende Europese landen. Wij verzorgen vergunningen in heel Europa. Op het gebied van lokale regelgeving worden wij gesterkt door onze zusterbedrijven in Nederland en Duitsland.

Door de expertise in vele Europese landen kan u bij B-Exceptional terecht voor zowel lokale transporten in diverse Europese landen als voor grensoverschrijdende transporten.

TÜV Gutachten en §70 StVZO

In verschillende Europese landen is onderliggende documentatie nodig voor het aanvragen van een vergunning. Ook in Duitsland hebt u in veel gevallen onderliggende documentatie nodig om een vergunning te kunnen aanvragen.

Wanneer het voertuig aan de wettelijke toegestane maximum afmetingen voldoet maar de lading te lang, te hoog of te breed is, dan is in Duitsland een ontheffing benodigd volgens §46 StVO (Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung). Voor het aanvragen van een vergunning volgens §46 StVO is geen onderliggende documentatie nodig.

Wanneer een voertuig de toegestane maximummaten en/of -gewichten overschrijdt is zowel een vergunning nodig volgens §70 StVZO als een vergunning volgens §29 StVZO.

Een §70 is een voertuigtoelating voor voertuigen of combinaties waarmee de wettelijke maximum afmetingen kunnen worden overschreden. De grondslag voor het afleveren van een §70 is een TÜV Gutachten. In een TÜV Gutachten staan de technische gegevens van de voertuigcombinatie. Vaak wordt een TÜV Gutachten verschaft bij de aankoop van een nieuwe oplegger.

Als u niet over §70, en/of TÜV Gutachten, beschikt, dan kunt u bij B-Exceptional terecht voor de aanvraag hiervan.

NL