Menu Sluiten

Begeleidingen

B-Exceptional legt zich erg toe op het grensoverschrijdend aanbieden van haar diensten.

Op het gebied van transportbegeleiding kunt u bij B-Exceptional terecht voor de begeleiding van uitzonderlijke transporten in heel Europa.

Als het gaat om de wetgeving omtrent transportbegeleiding hanteert elke Europees land haar eigen regels en procedures. Door de nauwe samenwerking met onze zusterbedrijven in Nederland en Duitsland zijn wij erop gericht om elkaar bij te staan als het gaat om grensoverschrijdende transporten. In bepaalde gevallen kunnen onze medewerkers ook begeleiden in andere landen, zoals Frankrijk, Denemarken of Zwitserland.

Of er transportbegeleiding wordt voorgeschreven hangt in veel landen af van de transportafmetingen. Duitsland vormt hierop een uitzondering. In Duitsland wordt in de ontheffing voorgeschreven of er begeleiding benodigd is. Deze voorschriften kunnen per deelstaat verschillen. In Duitsland wordt er gewerkt met verschillende typen begeleidingsvoertuigen, namelijk BF2, BF3 en BF4. Ons zusterbedrijf in Duitsland beschikt over zowel BF2, BF3 als BF4 voertuigen en kan daarnaast HiPo (Hilfepolizei) en politiebegeleiding organiseren. Ook enkele Nederlandstalige begeleiders zijn geschoold om in Duitsland te mogen begeleiden als BF2 of BF3.

be-exceptional.be begeleiding
NL